perjantai 22. toukokuuta 2015

Kannattaako lähteä työharjoittelemaan ulkomaille?

Hola! Työt loppui viime perjantaina ja ollaan päästy nauttimaan lomasta. Kymmenen päivän loma loppuu ensi maanantaina haikeisiin tunnelmiin, kun joudutaan jättämään paratiisi saari ja palata takaisin kylmään suomeen. Pala sydämmistämme jää makoilemaan vaaleille hiekkarannoille. Suomeen on kuitenkin palattava hoitamaan asioita ja juhlimaan valmistujaisia.

Yhdeksän viikkoa Corralejossa on sujahtanut yhtä nopeasti kuin surffarit aalloissa. Niin paljon asioita on kerennyt tapahtumaan pienessä ajassa ja on kertynyt lukuisia mahtavia muistoja. Näitä emme tule koskaan unohtamaan. Kaikille jotka harkitsevat ulkomaille työharjoitteluun lähtemistä, kannustamme kovasti lähtemään, vaikka se pelottavalta tuntuisikin hypätä täysin uuteen maahan ja kulttuuriin.

Kuitenkin matkalle lähtiessä on varauduttava ongelmiin, joita meillekin on matkan aikana sattunut eteen. Fueteventuran saari on hyvin tuulinen ja kaupungissa on kostea ilmasto, on näin ollen meidänkin asunnossa ollut home ongelmia. Uuden asunnon hankiminen ei ole aina kovin helppoakaan. Muutenkin saaren meno on hyvin rentoa ja mistään ei stressata, joten asiat järjestyy pienellä viiveellä. Kuitenkin elossa ollaan eikä sen suurempia ongelmia ole tullut, joten ei ole varaa valittaa. 

Jos lähdet vaihtoon ulkomaille, uimapukujen lisäksi kannattaa pakata mukaan itsevarmuutta ja oma-aloitteisuutta. Kuitenkin joudut itse hoitamaan suurimman osan asioistasi ja vastoinkäymisiä tulee varmasti vastaan. Emme kuitenkaan vaihtaisi matkaa mihinkään. Matka on antanut meille paljon ja kasvattanut meitä ihmisenä enemmän kuin osasimme kuvitellakaan.

Haluamme kiittää tästä mahdollisuudesta Omniaa ja Education & Mobilitya. Kiitos uskomattomasta kokemuksesta. Muchas gracias!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti